Панирано пилешко с кайсиев сос

Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди, нарязани на тънки филета
- сол и черен пипер на вкус
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица зехтин
- 3/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 1 средно голяма глава лук, наситнена
- 4 пресни кайсии, без костилка и нарязани на кубчета
- 2 супени лъжици сладко от кайсии
- 2 чаени лъжички пресен естрагон (или 1/2 чаена лъжичка сушен)
Начин на приготвяне:
Овкусете със сол и черен пипер на вкус пилешките филета и ги оваляйте в брашното. Загрейте зехтин и запържете месото, докато покафенее или за около 3-5 минути на страна. Прехвърлете в чиния и покрийте с капак.
Намалете топлината на котлона и запържете лука в тигана за 3 минути. Добавете кайсиите и гответе, докато омекнат. Изсипете кайсиевото сладко, естрагон и сол на вкус. Добавете пилешкото месо и гответе 1-2 минути.
Сервирайте панираното пилешко с кайсиев сос в чиния и по желание добавете гарнитура от киноа и спанак на пара.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър
Коментари към Панирано пилешко с кайсиев сос