Панирано агнешко филе

Необходими продукти:
- 600 грама агнешко филе (може да използвате и друга част от агнето, но с филе се получава най-добре)
- 2-3 скилидки чесън
- 2 яйца
- 1 супена лъжици майонеза
- 1 супена лъжица брашно (с връх)
- любими подправки, подходящи за месото
- сол
- 100 милилитра слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Първо нарежете агнешкото на големи парчета, защото те ще намалят размера си по време на печенето. Начукайте ги, натрийте едната им страна със сол и избраните подправки, а другата с намачканите скилидки чесън. Навийте стегнати рула, подредете в съд, който се затваря плътно с капак, приберете в хладилника за следващите 24 часа или за една нощ.
Когато месото се маринова, направете панировка от яйцата, майонезата и брашното, които разбийте до еднородност. В тази смес потопете всяко парче месо, като преди това развиете рулата. След това изпържете във вече нагорещена растителна мазнина, като е необходимо да се спазите следното: от едната страна агнешкото трябва да се изпържи под капак в силно нагорещено олио, когато обърнете от другата - намалете температурата до средна и нека месото остане върху котлона до готовност. Извадете върху хартия, за да може тя да поеме излишната мазнина.
Добър апетит!
Източник: pokushay.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Агнешко с домати
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Крехко агнешко във винен сос
- Марината за агнешко месо
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Агнешко с ориз басмати и шафран
Коментари към Панирано агнешко филе