Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Панирано агнешко филе

Панирано агнешко филе

Панирано агнешко филе - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама агнешко филе (може да използвате и друга част от агнето, но с филе се получава най-добре)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжици майонеза
  • 1 супена лъжица брашно (с връх)
  • любими подправки, подходящи за месото
  • сол
  • 100 милилитра слънчогледово олио

 

Начин на приготвяне:

Първо нарежете агнешкото на големи парчета, защото те ще намалят размера си по време на печенето. Начукайте ги, натрийте едната им страна със сол и избраните подправки, а другата с намачканите скилидки чесън. Навийте стегнати рула, подредете в съд, който се затваря плътно с капак, приберете в хладилника за следващите 24 часа или за една нощ.

Когато месото се маринова, направете панировка от яйцата, майонезата и брашното, които разбийте до еднородност. В тази смес потопете всяко парче месо, като преди това развиете рулата. След това изпържете във вече нагорещена растителна мазнина, като е необходимо да се спазите следното: от едната страна агнешкото трябва да се изпържи под капак в силно нагорещено олио, когато обърнете от другата - намалете температурата до средна и нека месото остане върху котлона до готовност. Извадете върху хартия, за да може тя да поеме излишната мазнина.

агнешко филе

Добър апетит!

Източник: pokushay.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки