Панирани пилешки хапки с пъдпъдъчи яйца
Необходими продукти:
400 грама пилешко филе
70 грама шамфъстъци
3 кокоши яйца за каймата + 1 за панировката
70 грама настърган кашкавал
около 20 пъдпъдъчи яйца
сол и смлян черен пипер
галета за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото филе до готовност, след което го смелете в блендер или с помощта на машинка за мелене на месо. Шамфъстъците също смелете. Смесете двата продукта и към тях прибавете кокошите яйца и настъргания кашкавал. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Сварете пъдпъдъчите яйца, нека се охладят.
От получената кайма оформете топчета и в средата на всяко сложете по едно пъдпъдъче яйце.
Потопете в разбито яйце, оваляйте в галета и изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
Снимка: receptik.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Панирани пилешки хапки с пъдпъдъчи яйца