Панирани пилешки крокети с кашкавал, бекон и сос Бешамел
Необходими продукти:
300 грама пилешко филе
1 глава лук
125 грама масло
20 грама бекон
175 грама брашно
375 милилитра прясно мляко
250 милилитра пилешки бульон
90 грама кашкавал
сол, смлян черен пипер и настъргано индийско орехче на вкус
За панировката:
50 грама брашно
1 яйце
150 грама галета
Начин на приготвяне:
Сварете филето, нека се охлади и нарежете ситно. Бекона нарежете на много дребни кубчета.
Разтопете маслото в тиган и в него изпържете лука до прозрачност на среден огън. След това прибавете пилешкото и бекона, 5 минути по-късно сложете брашното и бъркайте в продължение на 5-7 минути, докато то придобие златист цвят.
Затоплете прясното мляко и в него налейте бульона, подправете на вкус. Наливайте по малко от течността в тигана с пилешкото, като не спирате да бъркате. Сосът трябва да се приготвя, докато се сгъсти достатъчно (да наподобява тесто).
Извадете пилешкото в отделен съд и го поръсете с настърган кашкавал. Разбъркайте, за да се разтопи и оставете да се охлади. Когато това стане, загребвайте всяка хапка с лъжица заедно със соса, с ръце оформете топчета, след това върху дъска придайте цилиндрична форма. Оваляйте в брашно, потопете в разбито яйце, накрая в галета и изпържете крокетите в нагорещено олио до златисто.
Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Поднесете предястието горещо с любим сос.
Добър апетит!
Снимка: novostionline.net; newsrank.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Панирани пилешки крокети с кашкавал, бекон и сос Бешамел