Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди (без кост)
- 2 парчета шунка
- 50 грама кашкавал
- 1 яйце
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- 2 супени лъжици галета
- олио, подправки, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете с ножа пилешките гърди през средата, но не срязвайте докрай. Разтворете ги и покрийте със стреч фолио, след което начукайте леко.
Измийте и подсушете с хартия месото, подправете го на вкус, подсолете (подходящо е да използвате къри, червен пипер и черен пипер).
Сложете по едно парче шунка и кашкавал върху едната част от двете филета и затворете със свободната половинка.
Закрепете пилешкото с клечки за зъби (или използвайте дървени шишчета). Може преди това да навиете, ако ширината на филетата позволява това.
Оваляйте ги в брашното, след това в разбитото яйце и накрая сложете в галетата.
Остава само да изпържите в силно нагорещено олио (или в смес от олио и масло) ястието за около 10 минути от всяка страна.
Извадете върху хартия. Когато тя поеме излишната мазнина, поднесе пълнените пилешки гърди.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Руладини с бекон на фурна
Коментари към Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал