Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал

Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал

Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди (без кост)
  • 2 парчета шунка
  • 50 грама кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици пшенично брашно
  • 2 супени лъжици галета
  • олио, подправки, сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разделете с ножа пилешките гърди през средата, но не срязвайте докрай. Разтворете ги и покрийте със стреч фолио, след което начукайте леко.

Измийте и подсушете с хартия месото, подправете го на вкус, подсолете (подходящо е да използвате къри, червен пипер и черен пипер).

Сложете по едно парче шунка и кашкавал върху едната част от двете филета и затворете със свободната половинка.

Закрепете пилешкото с клечки за зъби (или използвайте дървени шишчета). Може преди това да навиете, ако ширината на филетата позволява това.

Оваляйте ги в брашното, след това в разбитото яйце и накрая сложете в галетата.

Остава само да изпържите в силно нагорещено олио (или в смес от олио и масло) ястието за около 10 минути от всяка страна.

Извадете върху хартия. Когато тя поеме излишната мазнина, поднесе пълнените пилешки гърди.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти