Панирани печени пръчици патладжан с чесън
Необходими продукти:
2 големи патладжана
2 яйца
2 чаени чаши панировъчна смес
1 чаена чаша галета
2 чаени лъжици сух чесън
щипка кайенски пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Нарежете патладжаните на тънки дълги парчета. Разбийте яйцата в дълбока купа и в нея изсипете ивиците зеленчук. Разбъркайте добре.
Изсипете в найлонов пакет панировъчната смес, галета, чесъна на прах, сложете щипка кайенски пипер и разклатете, за да се смесят продуктите. Изсипете ги в съда с патладжаните. Панировката трябва да покрие добре всички парчета, които подредете в тава и изпечете в загрятата фурна.
Необходими са около 15-20 минути.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Снимка: bit.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Панирани топченца катък
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
Коментари към Панирани печени пръчици патладжан с чесън