Панирани кюфтета с чесън
Необходими продукти:
600 грама кайма
4 скилидки чесън
3 яйца
1 глава лук
100 грама масло
галета
сол
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно скилидките чесън или ги намачкайте с помощта на преса. Лука също нарежете на ситно.
Прибавете ги към каймата, сложете 1 яйце, подправките и омесете. Оформете кюфтета от сместа, които потопете в останалите две яйца, предварително разбити. След това оваляйте в галета и изпържете в нагорещено масло от двете страни. Първо пържене на силен огън, след това намалете температурата и пържете до готовност.
Извадете кюфтетата в чиния, украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от коприва
Коментари към Панирани кюфтета с чесън