Панирани кюфтета с чесън

Необходими продукти:
600 грама кайма
4 скилидки чесън
3 яйца
1 глава лук
100 грама масло
галета
сол
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно скилидките чесън или ги намачкайте с помощта на преса. Лука също нарежете на ситно.
Прибавете ги към каймата, сложете 1 яйце, подправките и омесете. Оформете кюфтета от сместа, които потопете в останалите две яйца, предварително разбити. След това оваляйте в галета и изпържете в нагорещено масло от двете страни. Първо пържене на силен огън, след това намалете температурата и пържете до готовност.
Извадете кюфтетата в чиния, украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Гъбени кюфтета с лук
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Кюфте в чушки камби
- Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
Коментари към Панирани кюфтета с чесън