Панирани кюфтета с плънка от гъби и кашкавал

Необходими продукти:
1 килограм кайма (може пилешка)
1 яйце
1 глава лук
кашкавал на вкус
гъби на вкус
сол и подправки на вкус
брашно за овалване (или галета)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Подправете каймата на вкус, прибавете нарязания на ситно лук и яйцето. Настържете кашкавала и гъбите.
Гъбите изпържете до готовност в нагорещено олио. Извадете в чиния и когато се охладят малко, ги смесете с кашкавала. Може да добавите парченце масло и смлян черен пипер за по-добър вкус на плънката. Също малко зелени подправки или настърган морков. Ако решите до сложите морков, изпържете го заедно с гъбите.
От каймата направете питки върху дланта си, сложете от готовата смес (1 чаена лъжица с връх) и оформете кюфтета. Оваляйте ги в брашно или галета и изпържете до готовност от двете страни.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтенца от извара и кашкавал
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Лионски кюфтенца на пара от пикантна кайма и ориз
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос
- Панирани кашкавалени кюфтета с рулца от раци
Коментари към Панирани кюфтета с плънка от гъби и кашкавал