Панирани кюфтета с плънка от гъби и кашкавал

Необходими продукти:
1 килограм кайма (може пилешка)
1 яйце
1 глава лук
кашкавал на вкус
гъби на вкус
сол и подправки на вкус
брашно за овалване (или галета)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Подправете каймата на вкус, прибавете нарязания на ситно лук и яйцето. Настържете кашкавала и гъбите.
Гъбите изпържете до готовност в нагорещено олио. Извадете в чиния и когато се охладят малко, ги смесете с кашкавала. Може да добавите парченце масло и смлян черен пипер за по-добър вкус на плънката. Също малко зелени подправки или настърган морков. Ако решите до сложите морков, изпържете го заедно с гъбите.
От каймата направете питки върху дланта си, сложете от готовата смес (1 чаена лъжица с връх) и оформете кюфтета. Оваляйте ги в брашно или галета и изпържете до готовност от двете страни.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета с риган в доматен сос, запечени с кашкавал
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Кюфтета с кашкавал в бекон и барбекю сос
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от извара и кашкавал
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
Коментари към Панирани кюфтета с плънка от гъби и кашкавал