Пържени кашкавалени хапки с чесън, джинджифил и куркума

Необходими продукти:
450 грама подходящ за паниране кашкавал/сирене (тип Адигея)
7 сантиметра корен джинджифил
3 скилидки чесън
100 грама масло
1 супена лъжица куркума
2 супени лъжици семена кориандър
1/2 чаена лъжица семена кимион
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете джинджифила и го нарежете на тънки сламки или го настържете. Кашкавала/сиренето нарежете на парчета не по-малки от 1 сантиметър.
Разтопете маслото в тиган и в него прибавете джинджифила и ситно нарязания чесън. Нека се пържат на несилен огън в продължение на около 5-7 минути, след което прибавете куркумата, кориандъра и кимиона.
Запържете ги и сложете парчетата кашкавал в тигана. Нека си приготвя в ароматното масло на силен огън за около 3 минути. След това поръсете със смлян черен пипер на вкус и пържете хапките, докато стегнат и се образува златисто покритие по повърхността им.
Добър апетит!
Снимка: hochu.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Тутманик
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
Коментари към Пържени кашкавалени хапки с чесън, джинджифил и куркума