Панирани картофени хапки със сирене и зелен лук

Необходими продукти:
- 720 грама картофено пюре
- 80 грама сирене
- 1 супена лъжица нарязан копър
- 1 супена лъжица нарязан зелен лук
- 1/2 чаена чаша брашно
- растителна мазнина за пържене
За панировката:
- малко брашно
- 2 яйца
- 1 1/4 чаена чаша хлебни трохи или галета
Начин на приготвяне:
Прибавете брашното, сиренето, лука и копъра към картофеното пюре. Подправете според вкуса си със смлян черен пипер и сол (съобразете това, че сиренето е солено). Старателно миксирайте продуктите, за да не остават бучки в сместа.
Консистенцията трябва да бъде малко суха, но да запази формата си. Оставете пюрето да престои известно време, през което подгответе продуктите за панировката.
Оформете средно големи топчета от картофеното пюре със сирене (от това количество смес се получават около 20-25 броя).
Подредете ги върху дъска и поръсете с брашно, след това потопете всяко в разбитите яйца и оваляйте в хлебните трохи/галетата.
Изпържете ги за около 3 минути в силно нагорещено растително олио или докато придобият наситен златист цвят.
Здравословна алтернатива е да изпечете хапките във фурната за около 10 минути при температура от 200 градуса.
Ако решите да пържите, извадете готовите крокети върху хартия, която ще попие излишната мазнина.
Предястието се поднася горещо с предпочитан от вас сос. Подходящо допълнение са също пресни зеленчуци и листа зелена салата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: xcook.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Панирани картофени хапки със сирене и зелен лук