Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани картофени хапки със сирене и зелен лук

Панирани картофени хапки със сирене и зелен лук

Панирани картофени хапки със сирене и зелен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 720 грама картофено пюре
  • 80 грама сирене
  • 1 супена лъжица нарязан копър
  • 1 супена лъжица нарязан зелен лук
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • растителна мазнина за пържене


За панировката:

  • малко брашно
  • 2 яйца
  • 1 1/4 чаена чаша хлебни трохи или галета

 

Начин на приготвяне:

Прибавете брашното, сиренето, лука и копъра към картофеното пюре. Подправете според вкуса си със смлян черен пипер и сол (съобразете това, че сиренето е солено). Старателно миксирайте продуктите, за да не остават бучки в сместа.

Консистенцията трябва да бъде малко суха, но да запази формата си. Оставете пюрето да престои известно време, през което подгответе продуктите за панировката.

Оформете средно големи топчета от картофеното пюре със сирене (от това количество смес се получават около 20-25 броя).

Подредете ги върху дъска и поръсете с брашно, след това потопете всяко в разбитите яйца и оваляйте в хлебните трохи/галетата.

Изпържете ги за около 3 минути в силно нагорещено растително олио или докато придобият наситен златист цвят.

Здравословна алтернатива е да изпечете хапките във фурната за около 10 минути при температура от 200 градуса.

Ако решите да пържите, извадете готовите крокети върху хартия, която ще попие излишната мазнина.

Предястието се поднася горещо с предпочитан от вас сос. Подходящо допълнение са също пресни зеленчуци и листа зелена салата.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: xcook.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаХрани и ястияЛюбопитноИсторияСнимкиДиетиНовиниБотаникаЛечения