Панирани зеленчукови хапки
Необходими продукти:
1 голям картоф
1 голям морков
2 стръка пресни зелени подправки (магданоз, зелен лук или друго любимо)
8 супени лъжици брашно
4 супени лъжици олио + за пържене
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Първо направете сместа за панировката.
Налейте чаша топла вода в подходящ съд, към нея прибавете олиото, солта, брашното, разбъркайте добре и затворете с капак. Оставете да престои известно време.
Междувременно настържете едро обелените картоф и морков. Не ги превръщайте в каша, може да нарежете на сламки. Зелените подправки също нарежете и смесете със зеленчуците.
Изсипете при тях и готовото тесто, разбъркайте.
С помощта на лъжица загребвайте от сместа и изпържете хапки в нагорещено олио от двете страни до златисто.
Може да използвате и други зеленчуци, ако предпочитате. Например, чушки или зеле, тях нарежете на сламки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Чипс от моркови на фурна
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Панирани зеленчукови хапки