Пандишпанов сладкиш със сливи, ядки и семена
Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 4 супени лъжици натурално нишесте
- 120 грама масло
- 150 грама захар
- 3 яйца със стайна температура
- 10 грама бакпулвер
- 5 грама ванилия на прах
- щипка сол
- 2 супени лъжици кафява захар
- 3 супени лъжици овесени ядки
- 500 грама пресни сини сливи
- 100 грама смлени орехи
Начин на приготвяне:
В купа сложете маслото, ванилията, захарта и разбийте до получаването на крем Отделете белтъците от жълтъците, сложете ги в два отделни съда и ги разбийте поотделно. Сипете брашното, бакпулвера, солта, нишестето и разбъркайте.
Комбинирайте смесите и бъркайте до получаването на тесто. Оставете го настрана и пригответе форма за печене. Поръсете я със смлени орехи, овесени ядки и кафява захар.

Почистете сливите и половината от тях смелете в блендер. Изсипете сместа при ядките и изсипете тестото. Останалата половина от плодовете нарежете ситно и ги сложете в сладкиша. Загрейте фурната на 180 градуса и печете в продължение на 40 минути.

Охладете, обърнете сладкиша, разрежете и го поднесете.

Да ви е сладичко!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
Коментари към Пандишпанов сладкиш със сливи, ядки и семена