Пандишпанов сладкиш със сливи, ядки и семена
Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 4 супени лъжици натурално нишесте
- 120 грама масло
- 150 грама захар
- 3 яйца със стайна температура
- 10 грама бакпулвер
- 5 грама ванилия на прах
- щипка сол
- 2 супени лъжици кафява захар
- 3 супени лъжици овесени ядки
- 500 грама пресни сини сливи
- 100 грама смлени орехи
Начин на приготвяне:
В купа сложете маслото, ванилията, захарта и разбийте до получаването на крем Отделете белтъците от жълтъците, сложете ги в два отделни съда и ги разбийте поотделно. Сипете брашното, бакпулвера, солта, нишестето и разбъркайте.
Комбинирайте смесите и бъркайте до получаването на тесто. Оставете го настрана и пригответе форма за печене. Поръсете я със смлени орехи, овесени ядки и кафява захар.
Почистете сливите и половината от тях смелете в блендер. Изсипете сместа при ядките и изсипете тестото. Останалата половина от плодовете нарежете ситно и ги сложете в сладкиша. Загрейте фурната на 180 градуса и печете в продължение на 40 минути.
Охладете, обърнете сладкиша, разрежете и го поднесете.
Да ви е сладичко!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен кокосов сладкиш
- Пандишпанов кекс с масло
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Пандишпанов сладкиш със сливи, ядки и семена