Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пандишпаново-хлебен пудинг с карамелен крем

Пандишпаново-хлебен пудинг с карамелен крем

Пандишпаново-хлебен пудинг с карамелен крем - изображение

Необходими продукти

За пудинга:

  • 700 грама готов пандишпанов кекс
  • 8 филии бял хляб
  • 10 яйца (големи) + 5 жълтъка
  • 900 милилитра високомаслена течна сметана
  • 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт

За карамеления крем:

  • 1,5 чаени чаши кафява захар
  • 120 грама масло
  • 1/4 чаена чаша уиски или коняк
  • 1/2 чаена чаша сметана (течна) с висока масленост
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт
  • 2 чаши пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Преди да се заемете с направата на пудинга, включете фурната да загрява при 160 градуса.

Разбийте целите яйца с петте жълтъка и захарта.

Течната сметана (за пудинга) затоплете на средна температура. След това, разбивайки непрекъснато, бавно я добавете към яйчената смес. Сложете ваниловия екстракт и разбъркайте до еднородност.

В голяма купа начупете на едри парчета пандишпановия кекс и филиите хляб. Полейте със сметаново-яйчената комбинация, която приготвихте, и разбъркайте, докато се поеме заливката.

Прехвърлете в правоъгълна тава (с размери 22 х 32 сантиметра) и изпечете до готовност (проверявайте с клечка за зъби, когато я извадите суха от тестото, значи то е изпечено). Ще са необходими около 50-60 минути.

Щом извадите пудинга от фурната, изчакайте да се охлади, а през това време направете карамеления сос.

Смесете кафявата захар с маслото и уискито. Налейте при тях течната сметана, ваниловия екстракт и варете, разбърквайки до разтваряне на сладките кристалчета. Нека кремът се охлади напълно.

Когато това стане, прехвърлете го в купа, добавете пудрата захар и разбийте с миксер до хомогенност (около минута).

Покрийте пудинга с вкусния крем и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grandkulinar.ru

Още по темата:

4.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлХрани и ястияНовиниИнтервютаДиети