Пандишпаново-хлебен пудинг с карамелен крем

Необходими продукти
За пудинга:
- 700 грама готов пандишпанов кекс
- 8 филии бял хляб
- 10 яйца (големи) + 5 жълтъка
- 900 милилитра високомаслена течна сметана
- 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
За карамеления крем:
- 1,5 чаени чаши кафява захар
- 120 грама масло
- 1/4 чаена чаша уиски или коняк
- 1/2 чаена чаша сметана (течна) с висока масленост
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- 2 чаши пудра захар
Начин на приготвяне:
Преди да се заемете с направата на пудинга, включете фурната да загрява при 160 градуса.
Разбийте целите яйца с петте жълтъка и захарта.
Течната сметана (за пудинга) затоплете на средна температура. След това, разбивайки непрекъснато, бавно я добавете към яйчената смес. Сложете ваниловия екстракт и разбъркайте до еднородност.
В голяма купа начупете на едри парчета пандишпановия кекс и филиите хляб. Полейте със сметаново-яйчената комбинация, която приготвихте, и разбъркайте, докато се поеме заливката.
Прехвърлете в правоъгълна тава (с размери 22 х 32 сантиметра) и изпечете до готовност (проверявайте с клечка за зъби, когато я извадите суха от тестото, значи то е изпечено). Ще са необходими около 50-60 минути.
Щом извадите пудинга от фурната, изчакайте да се охлади, а през това време направете карамеления сос.
Смесете кафявата захар с маслото и уискито. Налейте при тях течната сметана, ваниловия екстракт и варете, разбърквайки до разтваряне на сладките кристалчета. Нека кремът се охлади напълно.
Когато това стане, прехвърлете го в купа, добавете пудрата захар и разбийте с миксер до хомогенност (около минута).
Покрийте пудинга с вкусния крем и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Коментари към Пандишпаново-хлебен пудинг с карамелен крем