Пандишпанова пица с плодове
Необходими продукти:
за пандишпана
- масло и олио за намазване
- брашно за поръсване
- 2 белтъка
- 2 жълтъка
- 4 супени лъжици захар
- 4 супени лъжици брашно
за гарнитурата
- 150-200 милилитра сметана за разбиване
- 1 бурканче сливов мармалад
- 7-8 боровинки, ягоди и листенца прясна мента
- 1 круша, нарязана на фини резенчета
- 1 нектарина или праскова
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците със захарта до гъста хомогенна смес. Прибавете жълтъците един по един, пресейте брашното при яйчната смес и разбъркайте до еднородност.
Набрашнете, намаслете форма за торта, сипете сместа в нея и запечете за 30-40 минути на 180 градуса. Проверете със суха клечка дали блатът е готов. Охладете и разрежете на две.
Намажете със сливов мармалад, разбийте сметаната и с помощта на кухненски пош украсете. Гарнирайте с нарязани ягоди, нектарини, круша, боровинки и листенца мента. Поднесете пандишпановата пица и й се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: blog.giallozafferano.it
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Пандишпанов кекс с масло
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
- Пандишпаново руло с меден пълнеж
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
- Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
Коментари към Пандишпанова пица с плодове