Хрупкава сладка пица със смокини и козе сирене
Необходими продукти:
за тестото
- 300 грама брашно
- 100 грама царевично брашно
- 2 яйца
- 200 милилитра топла вода
- 1/2 чаена лъжичка суха мая
- 3 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 20 грама разтопено масло
- 5 грама ванилия на прах
за гарниране
- 1 чаена чаша нарязани смокини
- 70 грама нарязано козе сирене
- 1 супена лъжица кедрови ядки
- краве масло за намазване
- мед за украса
Начин на приготвяне:
Смесете в купа двата вида брашна, добавете маята, захарта, солта и ванилията. Към водата прибавете маслото и разбъркайте. Миксирайте двете смеси, направете тесто и оставете за половин час да почине.
Разточете блат и го намажете с масло. Гарнирайте го с нарязано сирене и смокини. Загрейте фурната на 200 градуса, сложете пицата в тава, застлана с лист пергамент и изпечете за 15 минути.
Охладете, поръсете с кедровите ядки и гарнирайте с мед. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Коментари към Хрупкава сладка пица със смокини и козе сирене