Плодова пица с крема сирене
Необходими продукти:
за блата:
- 1/4 чаена чаша меко масло
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 яйце
- 1/4 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1/4 чаена лъжица екстракт от лимон
- 1 1/4 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1/4 чаена лъжица сол
за глазурата за плодовете:
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици нишесте
- 1/4 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша портокалов сок
за крема и украсата:
- 120 грама крема сирене
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена чаша сладкарска сметана
- 1 банан (нарязан)
- 1 чаена чаша ягоди
- 200 грама мандарини или портокали
- 2 кивита - почистени и нарязани
- 1/3 чаена чаша боровинки
Начин на приготвяне:
Смесете в купата на миксера захарта и маслото и ги разбийте, докато се превърнат в светъл пухкав крем. Добавете яйцата и екстрактите.
Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта и ги прибавете към кремообразната смес. Миксирайте, докато брашното се усвои добре.
Приберете купата (покрийте я с капак или фолио) в хладилник за 30 минути.
След като охладите тестото, го притиснете по дъното на тава за пица (или друга плитка форма) и изпечете за 12-14 минути на 170 градуса, докато блатът стане светло кафяв. Охладете върху решетка.
За глазурата на плодовете комбинирайте захарта и царевичното нишесте в малка касерола. Добавете водата и портокаловия сок и разбъркайте. Сложете на котлона и оставете сместа да кипне, варете в продължение на 1-2 минути, като разбърквате постоянно, докато глазурата се сгъсти. Охладете на стайна температура за около 30 минути.
За крема разбийте крема сиренето и пудрата захар.
Отделно разбийте сметаната и след това смесете с крема сиренето.
Намажете охладения блат с получения крем. Подредете плодовете по ваш вкус.
Глазирайте ги, така ще запазят свежия си вид.
Съхранявайте в хладилник.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Коментари към Плодова пица с крема сирене