Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинки с млечно-яйчен крем

Палачинки с млечно-яйчен крем

Палачинки с млечно-яйчен крем - изображение

Необходими продукти:

 

  • 500 милилитра прясно мляко за палачинките и 2,5 чаени чаши за крема
  • 200 грама брашно за палачинките и още 3 супени лъжици за крема
  • 4 яйца (2 за палачинките и 2 за крема)
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица захар за палачинките и 1 чаена чаша за крема
  • 1 пакетче бакпулвер
  • сол
  • ванилия
  • кокосови стърготини за украса
  • 70 грама масло


Начин на приготвяне:

Разбийте прясното мляко с яйцата. Добавете брашното, захарта, ванилията, малко сол и бакпулвера. Разбъркайте добре, не трябва да остават бучки. Налейте и олиото в тестото, за да не се налага да подмазвате съда.

Изпечете тънки палачинки в силно нагорещен тиган. Щом бъдат готови, изчакайте ги да се охладят.

През това време направете крема.

Разбийте две яйца с 2/3 от прясното мляко. Добавете брашното, ванилията и захарта.

Останалото мляко кипнете и тогава налейте в сместа. Разбъркайте старателно и оставете крема да изстине. Когато това стане, смесете го с разбитото с миксер масло.

Върху всяка палачинка сложете по 2-3 супени лъжици от млечния пълнеж и навийте.

Поръсете с кокосови стърготини и да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemxozaikam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки