Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пай с кюфтета и доматен сос

Пай с кюфтета и доматен сос

Пай с кюфтета и доматен сос  - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама готово тесто за пица
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 8 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 3 чаени чаши доматено пюре
  • 1 супена лъжица сух босилек
  • 1 супена лъжица сух риган
  • 3 супени лъжици доматена паста
  • 400 грама зряла моцарела - нарязана
  • 1 килограм кюфтенца
  • 2 чаени чаши карамелизиран лук
  • 3 чаени чаши чушки - червена, зелена и жълта
  • пармезан за сервиране

Начин на приготвяне:

Намажете с масло тавичка с падащо дъно. Разточете тестото и покрийте формата с него, като притиснете добре по дъното и по стените, а излишното изрежете и оставете настрана за по-късно.

тестото за пая

Изсипете върху тестото с 2 супени лъжици зехтин и сложете смачкани две скилидки чесън, след което ги разпределете равномерно с четка, подправете със сол и черен пипер. Надупчете дъното с вилица и запечете в загрята на 230 градуса фурна за 15 минути.

доматен сос

В купа смесете доматеното пюре и паста, сложете босилека, ригана, смачкани 4 скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

тестото с моцарелата

Върху изпеченото тесто сложете половината от моцарелата, така че да покрие цялото дъно на тавичката. Отгоре излейте половината от доматената смес.

пай с кюфтета

Подредете кюфтенцата и ги покрийте с останалия доматен сос.

лук

Покрийте с лука и отгоре сложете останалата моцарела.

 пая с чушките

Нарежете чушките на ситно и подредете върху пая. Тестото, което сте отделили премесете и разточете. Изрежете тънки дълги ленти и ги наредете върху пая, като ги преплитате. Махнете излишните краища, смесете 2 лъжици зехтин с 2 смачкани скилидки чесън и намажете.

готовият пай

Печете 40 минути на 200 градуса. Сервирайте с малко настърган пармезан, по желание.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл