Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Паеля с пилешко месо и чоризо

Паеля с пилешко месо и чоризо

Паеля с пилешко месо и чоризо - изображение

Необходими продукти:


  • 30 грама масло
  • 1 глава стар лук
  • 500 грама пилешко месо от бутчета
  • 1 чаена чаша и половина бланширан ориз
  • 5 чаени чаши пилешки бульон
  • 3 скилидки чесън
  • 300 грама наденички чоризо
  • 2 червени чушки
  • 50 грама замразен или сварен грах
  • 1/2 чаена лъжичка шафран
  • сол, черен пипер на вкус
  • 2 меки домата
  • пресен магданоз
  • лимон за украса
  • 50 милилитра бяло вино


Начин на приготвяне:


Пригответе тиган с капак, сгорещете маслото и запържете пилешкото месо и наденичките. Прибавете нарязани ситно чесън и лук, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и шафран.

Почистете чушките и заедно с доматите ги нарежете ситно. Добавете към сместа граха и задушете за 5 минути. Накрая сипете ориза, бульона, виното и варете на тих огън докато течността се редуцира.

Подправете ястието с лимонов сок и пресен магданоз. Разсипете и се насладете на вкуса.

паеля с пиле и чоризо

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.homecookingadventure.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...АнкетиБотаникаСнимки