Ориз с ядки и сусам

Необходими продукти:
- 30 грама масло
- 1 чаена чаша ориз
- 50 грама фъстъци без сол
- 50 грама сурово кашу без сол
- 20 грама сусамови семена
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 настъргана глава лук
- 2 грама индийско орехче
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете маслото и запържете настъргания лук. Добавете измития ориз и разбъркайте. Намалете мощността на котлона, а в блендер смесете и смелете ядките.
Изсипете ги в тенджерата, подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Налейте 350 милилитра вода и гответе ястието на слаб огън докато течността се абсорбира от ориза. Добавете сусама, разбъркайте и разпределете порции. Поднесете и с удоволствие хапнете!
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.steamingpot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 250 мл
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Ориз с ядки и сусам