Ориз с ядки и сусам
Необходими продукти:
- 30 грама масло
- 1 чаена чаша ориз
- 50 грама фъстъци без сол
- 50 грама сурово кашу без сол
- 20 грама сусамови семена
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 настъргана глава лук
- 2 грама индийско орехче
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете маслото и запържете настъргания лук. Добавете измития ориз и разбъркайте. Намалете мощността на котлона, а в блендер смесете и смелете ядките.
Изсипете ги в тенджерата, подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Налейте 350 милилитра вода и гответе ястието на слаб огън докато течността се абсорбира от ориза. Добавете сусама, разбъркайте и разпределете порции. Поднесете и с удоволствие хапнете!
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.steamingpot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
ЙОН КА DETOX ХИДРАТИРАЩ КРЕМООБРАЗЕН ПИЛИНГ 200 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Оризови спагети
- Кедър
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
Коментари към Ориз с ядки и сусам