Тиквена каша с ориз, мед и ядки
Необходими продукти:
300 грама изпечена тиква
125 грама ориз
50 грама ядки (орехи, бадеми, кашу, лешници)
150 милилитра прясно мляко
1,5 супени лъжици мед
1,5 супени лъжици масло
1 супена лъжица кафява захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сварете предварително ориза до готовност. Смесете го с парченцата печена тиква, прибавете натрошените изпечени без мазнина ядки и маслото. Разбъркайте всичко добре и изсипете получената смес в подходящ съд за печене.
Затоплете прясното мляко, прибавете в него меда и залейте кашата. Поръсете я с кафявата захар и изпечете в предварително загрята до 180 градуса в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НовЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Софт храни
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
Коментари към Тиквена каша с ориз, мед и ядки