Тиквена каша с ориз, мед и ядки

Необходими продукти:
300 грама изпечена тиква
125 грама ориз
50 грама ядки (орехи, бадеми, кашу, лешници)
150 милилитра прясно мляко
1,5 супени лъжици мед
1,5 супени лъжици масло
1 супена лъжица кафява захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сварете предварително ориза до готовност. Смесете го с парченцата печена тиква, прибавете натрошените изпечени без мазнина ядки и маслото. Разбъркайте всичко добре и изсипете получената смес в подходящ съд за печене.
Затоплете прясното мляко, прибавете в него меда и залейте кашата. Поръсете я с кафявата захар и изпечете в предварително загрята до 180 градуса в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г НЕОВКУСЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Манука
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Софт храни
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Ориз с лук и моркови на фурна
Коментари към Тиквена каша с ориз, мед и ядки