Тиквена каша с прясно мляко, ябълки и ориз
Необходими продукти:
500-600 грама тиква
1 ябълка
100 милилитра вода
400 милилитра прясно мляко
60 грама захар
120 грама ориз
щипка сол
щипка канела
парченце масло, любимо сладко или мед за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и нарежете на малки кубчета.
Сложете в тенджера, налейте 100 милилитра вода и поставете на котлона. Щом течността заври, намалете температурата, затворете съда с капак и оставете тиквата да се задушава в продължение на около 10-15 минути.
След това прибавете нарязаната на парчета обелена и почистена ябълка.
Налейте и прясното мляко, подсладете със захарта и сложете по една щипка сол и канела.
Разбъркайте и нека всичко кипне. Когато това стане, намалете градусите до минимум.
Върху тиквата изсипете ориза, който предварително сте измили, затворете тенджерата с капак (не разбърквайте) и оставете кашата на огъня около 25 минути (до готовност на ориза).
След това може да намачкате с вилица тиквата и ябълките или оставете на парченца. Най-отгоре сложете парченце масло, също любимо сладко или мед по желание.
Добър апетит!
Снимка: hellokitchen.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Софт храни
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
Коментари към Тиквена каша с прясно мляко, ябълки и ориз