Овесена каша с тиква, стафиди и орехи
Необходими продукти:
200-250 грама тиква
1 чаена чаша овесени ядки
2,5 чаени чаши вода
1 шепа стафиди (може да не добавяте)
1 шепа орехи
2 чаени лъжички мед
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на средни по големина кубчета. Сложете ги в тенджера, залейте с вода и сварете до полуготовност.
Тогава прибавете чаша овесени ядки и нека сместа кипне. Намалете температурата на котлона до минимална и оставете кашата да се приготвя в продължение на 7-8 минути. Периодично разбърквайте, като така тиквата ще се намачка и превърне в пюре.
Ако ще използвате стафиди, измийте ги и сложете и тях при останалите продукти. Разбъркайте и нека всичко се вари още 2-3 минути.
Затворете готовата каша с капак и оставете да престои така известно време.
След това разпределете в две купи/чинии, подсладете с по 1 чаена лъжица мед и поръсете с натрошени орехови ядки.
Добър апетит!
Снимка: barsalat.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 200 гр.
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ОВЕС от 6 месец 175 гр.
КАША ПРОСО И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ЦАРЕВИЦА И МОРКОВ от 4 месец 175 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Софт храни
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Овесена каша с тиква, стафиди и орехи