Овесена каша с тиква, канела и бадеми

Необходими продукти (за 1 порция):
1/4 чаена чаша тиквено пюре (сварена или изпечена и намачкана тиква)
1/3 чаена чаша овесени ядки
1 чаена чаша вода
2 супени лъжици натрошени или нарязани бадеми (може да използвате орехи или други ядки или семена по ваш избор)
1/4 чаена лъжица канела
2 чаени лъжици кафява захар
щипка индийско орехче
щипка сол
Начин на приготвяне:
Тиквено пюре си направете, като сварите или изпечете обелена и почистена от семената тиква, която след това намачкайте с вилица или смелете с помощта на блендер.
Изпечете бадемите в сух тиган и нарежете или смелете.
Сложете водата да заври и тогава прибавете в нея щипка сол и овесените ядки. Нека се приготвят на среден огън в продължение на около 2 минути, като разбърквате непрекъснато.
В подходяща купа смесете тиквеното пюре, кафявата захар и канелата. Добавете и щипка настъргано индийско орехче.
Ароматната комбинация прибавете към овесените ядки и оставете на котлона за още няколко минути.
Когато свалите от огъня, поръсете с изпечените ядки и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
СОУ СИМПЪЛ ДВУФАЗЕН ДЕГРИМЬОР 125 мл
НовГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Софт храни
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Кедър
Коментари към Овесена каша с тиква, канела и бадеми