Есенна салата с тиква, див ориз и грозде
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша див ориз
300 грама тиква
100 грама грозде
20 грама сирене фета
1 глава червен лук
кедрови ядки за украса
магданоз на вкус
зехтин за изпържване на тиквата
300 милилитра винен оцет
1 чаена лъжица захар
сол по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на шайби и го мариновайте в оцета със захарта, докато приготвяте останалите продукти.
Сварете ориза до готовност в голямо количество вода и отцедете с помощта на гевгир. Тиквата нарежете на кубчета и изпържете в нагорещен зехтин до омекване, след което охладете. Измийте гроздовите зърна, разрежете ги на две, нарежете и сиренето.
Смесете в салатиера така подготвените продукти, прибавете маринования лук (може заедно с оцета) и разбъркайте всичко.
Украсете с нарязан пресен магданоз и кедрови ядки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Кедрови ядки - ползи и вреди
Коментари към Есенна салата с тиква, див ориз и грозде