Ориз с риба тон, грах и орехи

Необходими продукти:
2-3 супени лъжици несварен ориз
200 грама консервиран грах
1 консерва риба тон в масло
1 кисела краставица
50 грама кашкавал
3-5 орехови ядки
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност и оставете да се охлади до стайна температура. Зрънцата не трябва да са слепени, за да се получи салата, а не каша.
Сложете го в подходящ съд и добавете граха (без течността от консервата), рибата тон (отцедете мазнината и я запазете).
Нарежете киселата краставичка и кашкавала на малки кубчета, които сложете при останалите продукти. Добавете и ореховите ядки, нарязани на едро. Разбъркайте и налейте маслото от рибената консерва.
Може да поръсите със сухи подправки по ваш избор и салата е готова.
Вкусна е и топла, и студена. Ако я затоплите, кашкавалът ще се разтопи и това ще придаде на ястието по-различен вкус.
Добър апетит!
Снимка: cook-food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
НовГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ АМПУЛА 150 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Ориз
- Оризови спагети
Коментари към Ориз с риба тон, грах и орехи