Ориз с пилешко, манго и авокадо

Необходими продукти:
- 4 броя пържоли от пилешки бутчета, нарязани на парчета
- 1 1/2 супена лъжица подправка каджун
- 2 чаени лъжици зехтин
- 450 грама полуготов ориз
- 1 авокадо, нарязано на филийки
- 1 червена чушка, нарязана
- 1 манго, обелено и нарязано на кубчета
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 1 чаена чаша листа кориандър
- 1/3 чаена чаша майонеза
- 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Подправете резените пилешко с 1 супена лъжица от подправката каджун, разбъркайте го да овкусите всяко парченце.
Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете месото на две части за около 5 минути от всяка страна. Прехвърлете в купа.
Сипете зехтина в купата и добавете останалата подправка каджун и минута по-късно, след като освободи аромата си, добавете ориза и 2/3 чаени чаши вода. Гответе около 6-7 минути, докато водата се абсорбира. Свалете от котлона.
Разпределете ориза в купички и отгоре подредете резени авокадо, чушка, пилешко месо, лук, манго и кориандър.
Комбинирайте майонезата, лимоновия сок и червения пипер в купичка. С получената смес полейте пилешкото и зеленчуците. Сервирайте с лимонови резени.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Мариновани пилешки хапки
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз с царевица
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Оризово руло с шунка и зеле
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
Коментари към Ориз с пилешко, манго и авокадо