Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Ориз с пилешко, манго и авокадо

Ориз с пилешко, манго и авокадо

Ориз с пилешко, манго и авокадо - изображение

Необходими продукти:

  • 4 броя пържоли от пилешки бутчета, нарязани на парчета
  • 1 1/2 супена лъжица подправка каджун
  • 2 чаени лъжици зехтин
  • 450 грама полуготов ориз
  • 1 авокадо, нарязано на филийки
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 1 манго, обелено и нарязано на кубчета
  • 1/2 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 чаена чаша листа кориандър
  • 1/3 чаена чаша майонеза
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • резени лимон за сервиране

Начин на приготвяне:

Подправете резените пилешко с 1 супена лъжица от подправката каджун, разбъркайте го да овкусите всяко парченце.

Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете месото на две части за около 5 минути от всяка страна. Прехвърлете в купа.

Сипете зехтина в купата и добавете останалата подправка каджун и минута по-късно, след като освободи аромата си, добавете ориза и 2/3 чаени чаши вода. Гответе около 6-7 минути, докато водата се абсорбира. Свалете от котлона.

Разпределете ориза в купички и отгоре подредете резени авокадо, чушка, пилешко месо, лук, манго и кориандър.

Комбинирайте майонезата, лимоновия сок и червения пипер в купичка. С получената смес полейте пилешкото и зеленчуците. Сервирайте с лимонови резени.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...НовиниАнкетиВидеоБотаникаСнимкиЛечения