Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ориз с патладжани със соев сос, чесън и риган

Ориз с патладжани със соев сос, чесън и риган

Ориз с патладжани със соев сос, чесън и риган - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз
  • 2 средни патладжана
  • 1 глава стар лук
  • 1 средно голям морков
  • 2 скилидки чесън
  • 2-3 супени лъжици растително олио
  • 2 супени лъжици класически соев сос
  • 50 милилитра вода
  • черен пипер, риган, сол и бахар на вкус

 

Начин на приготвяне:

Изплакнете ориза няколко пъти и го сварете до полуготовност в голямо количество подсолена вода, след което отцедете течността с гевгир.

Обелете лука, моркова и патладжаните. Лука нарежете на полукръгчета, моркова и патладжаните - на сламки, а чесъна - на тънки плочки.

Залейте патладжаните със солена вода за половин час, след това я отцедете, подсолете и подсушете ивиците зеленчук. Изпържете патладжана в малко количество силно нагорещено олио. Извадете в чиния, а в същия тиган изпържете лука, чесъна и моркова.

Когато бъдат готови, смесете ги с ориза и патладжаните. Налейте малко вода, към която предварително сте добавили соевия сос и подправките.

Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на бавен огън до пълна готовност на ориза.

Освен като гарнитура или основно ястие, сместа може да се използва и като плънка за чушки или сарми.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаВидеоХранене при...ЛайфстайлНовиниСнимкиЛечения