Ориз с гъби, месо и джинджифил
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици олио
- 2 чаени чаши микс от различни видове гъби
- 1 супена лъжица лют сос
- 2 супени лъжици настърган джинджифил
- 1 връзка зелен лук, нарязано на тънко
- 3/4 чаена чаша накъсано печено на скара свинско месо
- 2 чаени чаши сварен ориз
- 1/2 чаена чаша царевица
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 яйце - разбито
Начин на приготвяне:
В голям тиган затоплете 1 супена лъжица масло. Задушете гъбите, без да ги разбърквате, докато покафенеят от долната страна - за около 2-3 минути. Добавете щипка сол и гответе за още 2 минути. Сложете останалото масло, лютивия сос, джинджифила и бялата част от зеления лук. Разбъркайте и гответе минута, след това добавете месото, бъркайте енергично, за да се стопли.
Прибавете ориза, малко след това царевицата и разбъркайте, за да се затоплят добре всички продукти. Сипете соевия сос.
Избутайте продуктите в единия край на тигана, а в чистия сложете разбитото яйце. Накъсайте го на едро, а когато е готово, смесете с останалите продукти.
Свалете от котлона, добавете зеления лук и разбъркайте за последно.
Сервирайте с допълнително соев сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
Коментари към Ориз с гъби, месо и джинджифил