Ориз със спанак, масло и кашкавал
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз (кръглозърнест)
100 грама спанак
70 грама кашкавал
50 грама масло
сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган и задушете в него спанака за няколко минути.
Добавете измития ориз и разбъркайте, докато той поеме мазнината.
Налейте 2 чаши вода или бульон, подсолете и оставете да къкри на тих огън в продължение на 20 минути.
Добавете кашкавала (предварително настърган), разбъркайте и ястието е готово.
Ако желаете, допълнително поръсете с кашкавал, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: harch.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Салати от булгур и спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
Коментари към Ориз със спанак, масло и кашкавал