Ориз със свинско и зеленчуци
Необходими продукти:
300 грама дългозърнест ориз
400 грама свински врат
1-2 глави лук
1,5 чаени лъжици сол
3 скилидки чесън
5 сантиметра настърган пресен джинджифил
1 морков
1 сладка чушка
100 грама замразен грах
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Нарежете свинското на малки кубчета.
Изпържете ги в нагорещено олио до образуването на златиста коричка, след което прехвърлете в чиния.
В същия тиган изпържете ситно нарязаните лук и чесън, настъргания джинджифил.
Добавете ситно нарязаните морков и чушка, граха и задушете всичко за около 10-15 минути, като разбърквате.
Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавете месото с ориза и подправете на вкус. Разбъркайте и нека ястието се приготвя още 5-7 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БЕТИНА БАРТИ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ МАСЛО ЗА ТЯЛО 400 мл.
ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЕКВИЛИБРА УСПОКОЯВАЩА ПАСТА С ЦИНКОВ ОКСИД (10%) ЗА БЕБЕТА 100 мл
БИОКЕЪР БЕТАИН ХИДРОХЛОРИД 400 мг + ПЕПСИН капсули * 90
НовКЛОРАН СУХ ШАМПОАН ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА С МЛЯКО ОТ ОВЕС 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
Коментари към Ориз със свинско и зеленчуци