Ориз със свинско и зеленчуци

Необходими продукти:
300 грама дългозърнест ориз
400 грама свински врат
1-2 глави лук
1,5 чаени лъжици сол
3 скилидки чесън
5 сантиметра настърган пресен джинджифил
1 морков
1 сладка чушка
100 грама замразен грах
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Нарежете свинското на малки кубчета.
Изпържете ги в нагорещено олио до образуването на златиста коричка, след което прехвърлете в чиния.
В същия тиган изпържете ситно нарязаните лук и чесън, настъргания джинджифил.
Добавете ситно нарязаните морков и чушка, граха и задушете всичко за около 10-15 минути, като разбърквате.
Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавете месото с ориза и подправете на вкус. Разбъркайте и нека ястието се приготвя още 5-7 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БОДИ БУУМ БЕЙСИК МАТИРАЩ И ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
Безплатна доставка за България!ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Ориз със свинско и зеленчуци