Оризов нудълс с гъби, броколи и бекон

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица нарязан джинджифил
- 120 грама оризов нудълс
- 2 чаени чаши гореща вода
- 120 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 средна глава лук, нарязана
- 2 стръка целина, нарязани
- 1 средна чушка, на пръчици
- 60 грама китайски дървесни гъби (Юдинско ухо)
- 100 грама броколи
- 1/4 червена зелка, нарязана
- 1 чаена лъжица нарязана люта чушка
- 1 чаена лъжица семена кориандър
Начин на приготвяне:
Джинджифила и нудлите полейте с гореща вода и накиснете за около 10 минути (ако нудълсът е от тънкия, съкратете времето и следете кога пастата ще е омекнала).
Запържете бекона, докато стане хрупкав, и го извадете в чиния, оставете настрана.
В същия тиган сложете сусамовото олио и запържете лука, докато омекне. Прибавете целината, чушката, гъбите (ако използвате сушени, предварително ги накиснете) и броколите. Пържете за 2-3 минути и добавете зелето, лютата чушка, семената кориандър и задушавайте за 7-8 минути, докато зеленчуците омекнат.
Сложете нудълса и разбъркайте, след което сервирайте ястието, като всяка порция поръсите с бекон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Оризови спагети
- Спагети със сметана и риба тон
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Броколи, Аспержово зеле
- Броколи с лук и яйца на фурна
Коментари към Оризов нудълс с гъби, броколи и бекон