Оризови кюфтета с моркови

Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
2 моркова
1 - 2 яйца
магданоз
галета
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода до готовност и изчакайте да изстине. Морковите настържете на едро ренде. Смесете ориза, морковите, яйцата и магданоза (не слагайте сол, защото оризът се е варил в подсолена вода). Разбъркайте всичко и от сместа оформете кюфтенца (неголеми, за да не се разпаднат). Оваляйте ги в галета изпържете на слаб огън до златисто, обръщайки ги периодично и внимателно.
Ако желаете може да добавите къри или куркума.
По същата рецепта може да си направите и кюфтенца от грах или боб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
Коментари към Оризови кюфтета с моркови