Оризови кюфтета с моркови
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
2 моркова
1 - 2 яйца
магданоз
галета
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода до готовност и изчакайте да изстине. Морковите настържете на едро ренде. Смесете ориза, морковите, яйцата и магданоза (не слагайте сол, защото оризът се е варил в подсолена вода). Разбъркайте всичко и от сместа оформете кюфтенца (неголеми, за да не се разпаднат). Оваляйте ги в галета изпържете на слаб огън до златисто, обръщайки ги периодично и внимателно.
Ако желаете може да добавите къри или куркума.
По същата рецепта може да си направите и кюфтенца от грах или боб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ЕКВИЛИБРА УСПОКОЯВАЩА ПАСТА С ЦИНКОВ ОКСИД (10%) ЗА БЕБЕТА 100 мл
ХАЯ ЛАБС ВЕГАН ПРОТЕИН НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД 750 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
- Оризови спагети
- Седемдневна оризова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Безглутенова диета
Коментари към Оризови кюфтета с моркови