Оризови кюфтета с гъби и зелен лук
Необходими продукти:
2 - 2,5 чаени чаши сварен ориз
300 грама пресни гъби
150 грама настърган на едро кашкавал
1/2 чаена чаша нарязан зелен лук
3 сурови яйца
7 - 8 супени лъжици галета
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварения и охладен до стайна температура ориз овкусете със сол и подправки, изсипете го в купа и към него прибавете нарязания зелен лук и настъргания кашкавал.
Гъбите нарежете на ситно, изсипете ги при ориза, след това чукнете яйцата, добавете и галетата.
От получената кайма с мокри ръце оформете кюфтета, които изпържете от двете страни до златисто в нагорещено олио.
Поднесете с пресни зеленчуци, млечен сос с чесън или с допълнение по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 300 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ПЕРФЕКТА BIO RETINOL 50+ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл
БЕТИНА БАРТИ УЛТРА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ОРИЗОВО МЛЯКО И ВАНИЛОВ ЦВЯТ 400 мл
ГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Ориз с орехи
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Оризови кюфтета с гъби и зелен лук