Оризови кюфтета с гъби и зелен лук
Необходими продукти:
2 - 2,5 чаени чаши сварен ориз
300 грама пресни гъби
150 грама настърган на едро кашкавал
1/2 чаена чаша нарязан зелен лук
3 сурови яйца
7 - 8 супени лъжици галета
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварения и охладен до стайна температура ориз овкусете със сол и подправки, изсипете го в купа и към него прибавете нарязания зелен лук и настъргания кашкавал.
Гъбите нарежете на ситно, изсипете ги при ориза, след това чукнете яйцата, добавете и галетата.
От получената кайма с мокри ръце оформете кюфтета, които изпържете от двете страни до златисто в нагорещено олио.
Поднесете с пресни зеленчуци, млечен сос с чесън или с допълнение по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Седемдневна оризова диета
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Оризови кюфтета с гъби и зелен лук