Омлет с елда, кашкавал и зелен лук

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици люспи от елда
- 4-6 супени лъжици прясно мляко
- 2 яйца
- зелен лук на вкус
- 100 грама кашкавал
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Кипнете млякото, с него залейте люспите елда и оставете за 5 минути. За това време те ще набъбнат и тогава към тях прибавете накълцания зелен лук, настъргания кашкавал, яйцата и смесете.
Изсипете комбинацията в нагорещен намазнен тиган и изпечете от двете страни. Сгънете омлета през средата и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет от нахут (без яйца)
- Яйчна запеканка с броколи и тиквичка
- Фритата с бекон и спанак
- Омлет с боб и домати
- Омлет с пилешко месо
- Кашкавален омлет с домати и магданоз
- Омлет с картофи и печурки
- Омлет с брашно, магданоз и чесън
Коментари към Омлет с елда, кашкавал и зелен лук