Омлет с елда, кашкавал и зелен лук

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици люспи от елда
- 4-6 супени лъжици прясно мляко
- 2 яйца
- зелен лук на вкус
- 100 грама кашкавал
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Кипнете млякото, с него залейте люспите елда и оставете за 5 минути. За това време те ще набъбнат и тогава към тях прибавете накълцания зелен лук, настъргания кашкавал, яйцата и смесете.
Изсипете комбинацията в нагорещен намазнен тиган и изпечете от двете страни. Сгънете омлета през средата и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Яйчени кексчета със зеленчуци, шунка, кашкавал и зелен лук
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с картофи и печурки
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с прясно зеле
Коментари към Омлет с елда, кашкавал и зелен лук