Овесен кисел със стафиди и ядки
Необходими продукти:
100 грама овесени ядки
3 литър прясно мляко
1,5 чаени чаши захар
30 грама масло
орехи или други ядки по избор и на вкус
стафиди на вкус
Начин на приготвяне:
Разпределете овесените ядки в тава, върху тях - маслото, нарязано на кубчета. Поставете съда във фурната и нека се приготвят до придобиването на червеникав оттенък.
Налейте прясното мляко в тенджера, нека заври и тогава в него изсипете запечените овесени ядки, захарта и стафидите. Може да използвате и какао, което преди това да смесите със сладките кристалчета.
Получената смес варете в продължение на 5 минути на слаб огън, като бъркате непрекъснато.
Готовия кисел разпределете в подходящи десертни купички или чаши, поръсете с ядки по избор и поднесете.
Вместо стафиди може да използвате фурми, цвекло, сушени сини сливи, сушени кайсии или други сухи плодове, които харесвате.
Добър апетит!
Снимки: pokushay.ru; cbs-chegdomin.narod.ru; polzaverd.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Овесен кисел със стафиди и ядки