Овесен десерт с орехи, къпини и ябълки
Необходими продукти:
- 500 милилитра прясно мляко
- 2 малки канелени пръчици
- 6 кардамонови шушулки, обелени
- 2 ябълки, обелени, почистени и нарязани на малки кубчета
- 200 грама овесени ядки
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 100 грама орехи, натрошени
- 320 грама къпини
за гарниране:
- прясно или кисело мляко
- кленов сироп (или мед)
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Кипнете прясното мляко, подправките и ябълките в тенджера, покрита с капак. Оставете да къкри за 10-12 минути, свалете от котлона и оставете настрана за поне 15 минути, извадете подправките.
Намачкайте с вилица ябълките в тенджерата с прясното мляко. Изсипете овесените ядки, яйцето, ванилията, бакпулвера, орехите и къпините и разбъркайте. Прехвърлете сместа в тавичка и изпечете за около 30-35 минути или до готовност.
Сервирайте десерта с прясно или кисело мляко и кленов сироп (или мед).
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Лимонови масленки с пудра захар
- Шоколадов десерт с кокос и фъстъци
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Леопардов сладкиш Бриош
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Овесен десерт с орехи, къпини и ябълки