Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Ньоки с див лук и горчица

Ньоки с див лук и горчица

Ньоки с див лук и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша вода
  • 8 супени лъжици масло (120 грама)
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 1 1/4 чаена чаша брашно
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици нарязан свеж магданоз
  • 2 супени лъжици ситно нарязани пера див лук
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Сложете водата да заври, заедно с маслото и солта. Добавете брашното и с дървена лъжица бъркайте непрекъснато, за да се получи тесто. Намалете температурата на котлона и продължете да бъркате, докато тестото започне да се оформя на топка и да се отделя от стените на съда.

Свалете от котлона и добавете в сместа горчицата и пармезана, разбъркайте до хомогенност. Добавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато, за да получите кремообразна смес. Накрая прибавете подправките и лука. Прехвърлете тестото в голяма найлонова торба с цип и оставете сместа да си почине за около 15-25 минути на стайна температура.

През това време сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Изрежете около 2 сантиметра от единия ъгъл на торбата и започнете да изстисквате тестото, като с помощта на нож, отрязвате около 3 сантиметрови ньоки, директно върху врящата вода.

Продължавайте да правите по същия начин ньоки колкото успеете в продължение на една минута.

Оставете ги да се сварят за 3 минути и ги извадете от горещата вода с решетъчна лъжица. Подредете ги в голяма тава и ги полейте с малко зехтин.

Когато приключите с приготвянето на всички ньоки, може да ги съхранявате охладени в хладилник.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети