Ньоки с див лук и горчица

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша вода
- 8 супени лъжици масло (120 грама)
- 3/4 чаена лъжица сол
- 1 1/4 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 3 яйца
- 2 супени лъжици нарязан свеж магданоз
- 2 супени лъжици ситно нарязани пера див лук
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври, заедно с маслото и солта. Добавете брашното и с дървена лъжица бъркайте непрекъснато, за да се получи тесто. Намалете температурата на котлона и продължете да бъркате, докато тестото започне да се оформя на топка и да се отделя от стените на съда.
Свалете от котлона и добавете в сместа горчицата и пармезана, разбъркайте до хомогенност. Добавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато, за да получите кремообразна смес. Накрая прибавете подправките и лука. Прехвърлете тестото в голяма найлонова торба с цип и оставете сместа да си почине за около 15-25 минути на стайна температура.
През това време сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Изрежете около 2 сантиметра от единия ъгъл на торбата и започнете да изстисквате тестото, като с помощта на нож, отрязвате около 3 сантиметрови ньоки, директно върху врящата вода.
Продължавайте да правите по същия начин ньоки колкото успеете в продължение на една минута.
Оставете ги да се сварят за 3 минути и ги извадете от горещата вода с решетъчна лъжица. Подредете ги в голяма тава и ги полейте с малко зехтин.
Когато приключите с приготвянето на всички ньоки, може да ги съхранявате охладени в хладилник.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ньоки със зеленчуци и спаначено песто
- Ньоки с гъби и сос от крема сирене
- Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана
- Картофени ньоки с броколи, домати и горгонзола
- Класически картофени ньоки
- Пържени панирани ньоки
- Ньоки от сирена с яйца и масло
- Печени ньоки с тиква и градински чай
- Ньоки в доматен сос с лук
- Ньоки от извара с пармезан
Коментари към Ньоки с див лук и горчица