Нуга с бадеми и сушени кайсии
Необходими продукти:
2/3 чаена чаша мед
2 белтъка
1 чаена чаша печени бадеми
1/2 чаена чаша нарязани сушени кайсии
кората на половин лимон
Начин на приготвяне:
Застелете дъното и стените на дълбока тава с лист пергамент.
Разтопете меда на водна баня, белтъците разбийте до състояние "твърди върхове". Последните внимателно прибавете към течния мед и разбъркайте с помощта на дървена лъжица до еднородност. Ще се получи смес с карамелен цвят. Продължете да бъркате, докато тя се сгъсти и придобие по-светъл нюанс. Това ще ви отнеме около 45 минути.
Тогава идва ред на едро нарязаните печени бадеми, сушените кайсии и настърганата лимонова кора. Всичко това трябва да се случва, докато съдът е на водна баня. Бъркайте до побеляване. Процесът не е лесен, но пък крайният резултат си заслужава.
Прехвърлете комбинацията в подготвената форма и покрийте с пергамент. Оставете да престои няколко часа (най-добре една нощ) на сухо място.
Щом десертът стегне достатъчно, нарежете на дълги парчета с помощта на остър нож.
Нугата се съхранява увита в пергамент и в хладилник.
Добър апетит!
Снимка: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОКОСОЛИС БИО МАСЛО ЗА ТЯЛО НУГА 250 мл
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
МАЙРА ОЙЛС МАСЛО ЗА ТЯЛО С МАТОЧИНА 100 мл
МАЙРА ОЙЛС МАСЛО ЗА ТЯЛО
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУХО МАСЛО ЗА КРАСИВА КОЖА И КОСА 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Ябълков сладкиш с грис
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Бадем
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Нуга с бадеми и сушени кайсии