Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно
Рецептата за нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно, която ви предлагаме, е на блокърката Дени – млада дама, създала свое интернет кътче (Healthy with Deni), където споделя режимни рецепти за нисковъглехидратни ястия. Тя самата се придържа към високомазнинно-нисковъглехидратно хранене – избор, който прави по здравословни причини и който поставя ново начало в живота й, който се превръща в начин на живот както за самата нея, така и за съпруга й. Подобни кулинарни решения са подходящи за всеки, който по една или друга причина е решил да ограничи ежедневния прием на въглехидрати с храната, която консумира.
Този козунак е нетрадиционно великденско предложение не само заради използването на кокосово брашно, но и защото се добавят моцарела и крема сирене. Необичайните за козунак съставки обаче са съчетани с характерните за печивото стафиди, орехи и шоколад. Ако комбинацията ви е заинтригувала, не ви остава нищо друго, освен да изпълните рецептата.
Нисковъглехидратен козунак с кокосово брашно
Необходими продукти:
- 270 грама зряла моцарела – настъргана
- 2 яйца
- 80 грама крема сирене
- 45 грама кокосово брашно
- 1 бакпулвер
- 1 чаена лъжица ванилова есенция
- 2 супени лъжици какао или черен шоколад
- 2 супени лъжици стафиди
- 2 супени лъжици орехи
Начин на приготвяне
Сложете настърганата моцарела в купичка и разтопете в микровълновата за 30 секунди (или на водна баня). Извадете съда от уреда, разбъркайте и повторете процедурата. След това добавете крема сиренето и бъркайте продуктите до получаването на еднородна смес. Към нея добавете яйцата едно по едно, като разбърквате. Накрая сложете брашното и бакпулвера и месете, докато получите тесто.
Разделете го на две равни части и всяка разточете между два листа пергаментова хартия. Върху единия лист тесто поръсете какаото (или натрошения шоколад) и орехите, а върху другия разпределете стафидите. Навийте две рула и ги преплетете. Прехвърлете козунака в малка правоъгълна форма за печене, покрийте я с фолио и сложете във фурната за 30 минути на 190 градуса. След това отстранете покритието и печете още 30 минути.
Готовия нисковъглехидратен великденски козунак с кокосово брашно поднесете, когато се охлади напълно.
Ако сте любопитни да разберете какво е накарало Дени да се придържа към нисковъглехидратно хранене или искате да научите повече за този режим, прочетете "Да победиш Хашимото и инсулинова резистентност с помощта на храната – разказ от първо лице на блогърката Дени"
healthywithdeni.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Козунак с марципанова паста
- Рецепти за солен козунак
- Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
- Козунак
- Козунак на конци със захарни плодове и коктейлни черешки
- Козуначено руло с мед и мак
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Канелени козуначени вързопчета
Коментари към Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно