Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно

Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно

Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно - изображение

Вече ви запознахме с Дени, която приготвя страхотни нисковъглехидратни ястия, а сега на вашето внимание представяме нейния вариант за козунак с кокосово брашно и ядки.

Необходими продукти:

  • 270 грама зряла моцарела - настъргана
  • 2 яйца
  • 80 грама крема сирене
  • 45 грама кокосово брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 чаена лъжица ванилова есенция
  • 2 супени лъжици какао или черен шоколад
  • 2 супени лъжици стафиди
  • 2 супени лъжици орехи

Начин на приготвяне:

Настърганата моцарела сложете в купичка и разтопете в микровълновата за 30 секунди, разбъркайте и отново повторете (може да разтопите на водна баня). Към нея добавете крема сиренето и смесете до получаването на еднородна хомогенна комбинация.

Сложете едно по едно яйцата, разбъркайте отново и тогава добавете брашното и бакпулвера. Месете, докато получите тесто.

Разделете го на две равни части и всяка разточете между два листа пергаментова хартия. Върху единия лист тесто поръсете какаото (или натрошения шоколад) и орехите, другия покрийте със стафидите. Навийте рула и ги преплетете. Прехвърлете козунака в малка правоъгълна форма за печене.

Сложете го във фурната за 30 минути на 190 градуса, покрит с фолио, след което махнете листа и печете още 30 минути.

козунак разрез

Преди да сервирате, изчакайте да се охлади напълно. Разрежете и се насладете на нисковъглехидратния вариант на празничния Великденски козунак.

Прочетете още за Дени и нейния начин на хранене.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: healthywithdeni.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиПрезентации