Нестандартни кюфтета
Необходими продукти:
0,600 грама кайма (смес телешка и свинска)
3 резена франзела
3 скилидки чесън
2 яйца
1 голяма глава лук
2 домата
150 грама твърд кашкавал
кетчуп или доматено пюре - на вкус
майонеза - на вкус
сол и черен пипер - на вкус
магданоз - на вкус
3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Накиснете резените франзела в прясно мляко (или вода) за 5-10 минути, след това намачкайте и смесете с каймата. Намачкайте чесъна, прибавете и него. Овкусете по желание. Може да сложите малко соев сос, ще придаде на каймата по-нежен вкус. След това добавете яйцата и нарязания на ситно магданоз. Смесете всичко добре.
Доматите нарежете на кръгчета (броят им да бъде толкова, колкото са кюфтетата). Може да ги обелите като ги потопите първо в гореща, а след това в студена вода. Нарежете лука и го запържете за 7-10 минути до златисто, след това го отцедете от мазнината и прехвърлете в чист съд.
Подмажете с масло дълбока тава. От каймата оформете кюфтета (сплескайте ги) и подредете в нея. Всяко от тях намажете с кетчуп или доматено пюре, поръсете със запържения лук, отгоре наредете кръгчетата домати и ги намажете с майонеза. Настържете на ситно ренде кашкавала и го разпределете внимателно върху всички кюфтета. Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете в продължение на 30 минути.
Може да поднесете с всякаква гарнитура. Вкусни са и студени, и топли.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кюфтенца от елда с гъби
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
Коментари към Нестандартни кюфтета