Нахут с доматен сос и зеленчуци (Чоле)

Необходими продукти:
- 1 люта чушка, нарязана
- 4 големи скилидки чесън
- 4 сантиметра корен джинджифил, нарязан на едро
- 1 глава лук, нарязана
- 6 супени лъжици слънчогледово олио или от гроздови семки
- по 2 чаени лъжици смлян кориандър и кимион
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1 консерва от 800 грама нарязани домати
- 3/4 чаена лъжица сол
- 2 консерви нахут (по 400 грама)
- 2 чаени лъжици гарам масала
- кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
С кухненски робот нарежете на много ситно чесъна, джинджифила и лютата чушка (алтернативно може да ги накълцате на много дребно с нож). Добавете лука и него нарежете на ситно, но не бива да става на пюре.
Сгорещете олио в тиган и изпържете лучената смес, докато омекне - за около 3-5 минути. Добавете сухите подправки и гответе още 2 минути, за да освободят аромата си.
Смелете доматите в кухненски робот. Сипете ги в тигана и подправете със сол. Намалете температурата и оставете да къкри за 5-6 минути, докато сосът се сгъсти. Прибавете нахута и гарам масалата, разбъркайте и продължете варенето още 5 минути.
Сервирайте с ориз по желание и поръсете с кориандър.
Източник:
www.eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Вегетариански колбас от нахут
- Веган майонеза от нахут
- Палачинки от нахут с лук и сушени домати
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Нахут с чесън и маслини
Коментари към Нахут с доматен сос и зеленчуци (Чоле)