Натурално кафе с крема сирене и сметана
Необходими продукти:
2 чаени лъжици смляно натурално кафе
100 милилитра вода със стайна температура
50 милилитра течна сметана с масленост около 10%
50 грама крема сирене с добро качество
1/2 чаена лъжица пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете смляното кафе във водата (със стайна температура), добавете щипка сол, разбъркайте и сварете на много слаб огън в джезве, докато се образува пяна по повърхността на течността.
Когато това стане, свалете съда от котлона, изчакайте пяната да спадне и отново върнете на огъня. Направете процедурата още два пъти. Махнете от котлона, добавете 1 чаена лъжица студена вода и затворете джезвето с чинийка за минута.
Сметаната налейте в подходящ съд и сгорещете, без да допускате да кипне. Прибавете пудрата захар и крема сиренето. Използвайте пасатор, за да разбиете всички продукти (10 секунди на бързи обороти), смесете с кафето и напитката е готова.
Поднесете в топла чаша.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Полезна ли е заквасената сметана
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Домашен маршмелоу крем
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Тутманик
- Хлебен пудинг
Коментари към Натурално кафе с крема сирене и сметана