Накъсана баница с праз, зелен лук и копър
Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 200 грама натрошено сирене
- 4 яйца
- 2 връзки пресен лук
- 1-2 стръка праз
- 1 връзка пресен копър
- 300 грама кисело мляко
- 50 милилитра газирана вода
- олио и масло за намазване
Начин на приготвяне:
Намаслете подходяща тава, вземете 2 кори, накъсайте ги ситно и я застелете. В тиган налейте малко олио и запържете нарязаните лук, праз и копър.
Разбъркайте, подсолете, охладете и разпределете от плънката в тавата. Вземете още две кори, накъсайте и тях, поръсете със сирене и продължете нареждането по същия начин.
В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, газираната вода, разбъркайте и залейте баницата. Загрейте фурна на 190 градуса и запечете до златиста коричка.
След готовност намажете с масло, напръскайте със студена вода и завийте с кърпа. Разрежете, поднесете и на вкуса се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Празена супа с картофи
Коментари към Накъсана баница с праз, зелен лук и копър