Мъфини с тиквички, зелен лук и фета
Необходими продукти:
2 яйца
125 милилитра кисело мляко
100 грама сирене фета (натрошено)
5 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица набухвател
сол и пипер на вкус
1/2 връзка нарязан магданоз или друга предпочитана зелена подправки
250 грама тиквички (нарязани на тънки парчета)
нарязан зелен лук на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете натрошеното сирене и магданоза, разбъркайте всичко.
Изсипете брашното, набухвателя, сложете сол и пипер. Отново разбъркайте.
Към полученото тесто прибавете тиквичките и зеления лук.
Разпределете сместа във формички за мъфини и поставете във фурната за около 30 минути при 180 градуса (докато се образува апетитна коричка). Кексчетата трябва да се надуят малко. Поднесете ги топли.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Мъфини с тиквички, зелен лук и фета