Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура
![Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/180706125108mafini.jpg)
Необходими продукти:
За кексчетата:
- 1 чаена чаша масло на стайна температура
- 1 1/2 чаена чаша захар
- 4 яйца
- 2 1/2 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- по 1/2 чаена чаша прясно мляко и сок от лимон
За лимоновия крем:
- 6 жълтъка
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша сок от лимон
- 1 супена лъжица настъргана кора на лимон
- 6 супени лъжици масло
За глазурата:
- 6 белтъка
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица крем тартар или лимонов сок
Начин на приготвяне:
С миксер разбъркайте маслото със захарта и добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре.
Пресейте брашното и бакпулвера в сместа, посолете и разбъркайте до пълното комбиниране на продуктите.
Добавете млякото, ванилията и лимоновия сок. Разбъркайте и прехвърлете сместа в 12 форми за мъфини с поставени хартийки.
Печете на 170 градуса в предварително затоплена фурна за 12-15 минути – до суха клечка.
Охладете.
Пригответе лимоновия крем – сложете вода да заври на котлона и отгоре поставете купа с жълтъците и захарта. Бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи. Добавете лимоновия сок и кора и разбърквайте, докато кремът започне да се сгъстява – около 10 минути.
Когато кремът се задържа по лъжицата е достигнал необходимата гъстота и е време да добавите маслото.
Когато се разтопи, свалете от котлона и покрийте крема с фолио. Охладете в хладилник – уверете се, че няма непокрита част от крема, за да не се втвърди.
Поставете белтъците в купа върху съд с вряща вода и разбийте със захарта, докато кристалчетата се разтворят и яйцата сгъстят – не пренебрегвайте тази стъпка, по този начин яйцата ще станат безопасни за консумиране, благодарение на топлинната обработка.
Свалете от котлона и сложете крема тартар и разбийте с миксер 10 минути, до „меки върхове” и получаването на лъскав крем.
Изрежете малък кръг в центъра на кексчетата и притиснете надолу с пръст, за да се получи дупка. Напълнете я с лимоновия крем от жълтъците.
Отгоре направете спирала с крема от белтъци и обгорете с горелка за 3-4 минути.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Перфектните бананови мъфини
- Мъфини без захар с овесени ядки и бадемово мляко
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло
- Мъфин кейкчета с крема сирене и солен карамел
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
Коментари към Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура