Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура

Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура

Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура - изображение

Необходими продукти:

За кексчетата:

  • 1 чаена чаша масло на стайна температура
  • 1 1/2 чаена чаша захар
  • 4 яйца
  • 2 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт
  • по 1/2 чаена чаша прясно мляко и сок от лимон

За лимоновия крем:

  • 6 жълтъка
  • 1 чаена чаша захар
  • 1/2 чаена чаша сок от лимон
  • 1 супена лъжица настъргана кора на лимон
  • 6 супени лъжици масло

За глазурата:

  • 6 белтъка
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжица крем тартар или лимонов сок

Начин на приготвяне:

С миксер разбъркайте маслото със захарта и добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре.

Пресейте брашното и бакпулвера в сместа, посолете и разбъркайте до пълното комбиниране на продуктите.

Добавете млякото, ванилията и лимоновия сок. Разбъркайте и прехвърлете сместа в 12 форми за мъфини с поставени хартийки.

Печете на 170 градуса в предварително затоплена фурна за 12-15 минути – до суха клечка.

Охладете.


Пригответе лимоновия крем – сложете вода да заври на котлона и отгоре поставете купа с жълтъците и захарта. Бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи. Добавете лимоновия сок и кора и разбърквайте, докато кремът започне да се сгъстява – около 10 минути.


Когато кремът се задържа по лъжицата е достигнал необходимата гъстота и е време да добавите маслото.
Когато се разтопи, свалете от котлона и покрийте крема с фолио. Охладете в хладилник – уверете се, че няма непокрита част от крема, за да не се втвърди.


Поставете белтъците в купа върху съд с вряща вода и разбийте със захарта, докато кристалчетата се разтворят и яйцата сгъстят – не пренебрегвайте тази стъпка, по този начин яйцата ще станат безопасни за консумиране, благодарение на топлинната обработка.


Свалете от котлона и сложете крема тартар и разбийте с миксер 10 минути, до „меки върхове” и получаването на лъскав крем.


Изрежете малък кръг в центъра на кексчетата и притиснете надолу с пръст, за да се получи дупка. Напълнете я с лимоновия крем от жълтъците.


Отгоре направете спирала с крема от белтъци и обгорете с горелка за 3-4 минути.

мъфин

 За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети