Мъфини с лук, кашкавал и домати
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 средно голяма глава лук, наситнена
- 1/2 чаша брашно с бакпулвер
- 2/3 чаша полента
- 1 и 1/4 чаша кашкавал, настърган
- 1 и 1/3 чаша прясно мляко
- 4 яйца
- 30 грама краве масло, разтопено
- 1 домат, наситнен (или сушени домати)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Запържете лука в тиган с малко зехтин, докато покафенее.
Смесете до хомогенност в голяма купа лука, брашното, полентата, кашкавала, прясното мляко, яйцата, кравето масло и домата. Изсипете получената смес във формички за мъфини, покрити с хартия за печене.
Изпечете във фурната за около 20 минути или до леко покафеняване.
Извадете от фурната и оставете леко да се охладят, след което сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
healthylunchbox.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Мъфини с лук, кашкавал и домати