Мусака от царевица с кашкавал и сирене

Необходими продукти:
- 800 грама царевица от консерва
- 1 глава лук, ситно нарязана
- няколко стръка пресен магданоз
- няколко стръка пресен копър
- 60 грама краве масло
- 150 грама натрошено сирене
- 150 грама кашкавал
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 3 яйца
- по една щипка сол и захар
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тенджера и запържете лука, царевицата и чесъна. Подправете с нарязаните копър и магданоз. Свалете от котлона, прибавете сиренето и разбъркайте. Изсипете сместа в тава и загладете повърхността. В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, брашното, солта и захарта.
Разбъркайте до еднородност, разпределете заливката върху ястието и загрейте фурната на 200 градуса. Поръсете с кашкавала. Запечете мусаката за 30 минути и охладете. Разрежете парченца, разпределете в чинии и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник:www.thecookierookie.com
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Полента със сирена и гъби
- Ориз с царевица
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Топчета мамалига със сирене
- Царевични медальони с мед и плодове
- Студена кокосова супа с царевица
- Царевица на скара с бекон и масло
Коментари към Мусака от царевица с кашкавал и сирене