Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мусака от царевица с кашкавал и сирене

Мусака от царевица с кашкавал и сирене

Мусака от царевица с кашкавал и сирене - изображение

Необходими продукти:


  • 800 грама царевица от консерва
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • няколко стръка пресен магданоз
  • няколко стръка пресен копър
  • 60 грама краве масло
  • 150 грама натрошено сирене
  • 150 грама кашкавал
  • 1 скилидка чесън, нарязана ситно
  • 400 грама кисело мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 3 яйца
  • по една щипка сол и захар


Начин на приготвяне:


Загрейте маслото в тенджера и запържете лука, царевицата и чесъна. Подправете с нарязаните копър и магданоз. Свалете от котлона, прибавете сиренето и разбъркайте. Изсипете сместа в тава и загладете повърхността. В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, брашното, солта и захарта.

Разбъркайте до еднородност, разпределете заливката върху ястието и загрейте фурната на 200 градуса.  Поръсете с кашкавала. Запечете мусаката за 30 минути и охладете. Разрежете парченца, разпределете в чинии и поднесете ястието топло.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник:www.thecookierookie.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноНовиниБотаника