Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
Необходими продукти:
- 400 грама свинско месо
- 1 килограм картофи
- 2 яйца
- 150 грама кашкавал
- пресен и сух чесън на вкус
- 150 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на средно големи и приблизително еднакви по размер късчета. Подсолете ги, поръсете със сух чесън и оставете за известно време, за да се овкусят.
Картофите обелете и нарежете (може на сламки или на кубчета).
Разбийте яйцата, смесете ги със сметаната, подсолете и добавете пресования пресен чесън (около 4-6 скилидки). Разбъркайте.
Застелете тава с лист пергамент (може да използвате фолио или просто намазнете съда). Разпределете свинското, полейте го с част от соса, сложете картофите и тях покрийте със заливката.
Затворете тавата с фолио и изпечете мусаката за 40 минути във фурната. След това отстранете покритието, поръсете ястието обилно с рендосан кашкавал и върнете във фурната за още 3-5 минути, за да се образува румена коричка.
Може да поднесете със зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: minyt-ka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Мусака с агнешка кайма
- Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
- Мусака
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
- Мусака с ориз и зеленчуци
- Гръцка мусака
Коментари към Мусака с парченца свинско месо и кашкавал