Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Мусака с парченца свинско месо и кашкавал

Мусака с парченца свинско месо и кашкавал

Мусака с парченца свинско месо и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама свинско месо
  • 1 килограм картофи
  • 2 яйца
  • 150 грама кашкавал
  • пресен и сух чесън на вкус
  • 150 грама заквасена сметана


Начин на приготвяне:


Нарежете месото на средно големи и приблизително еднакви по размер късчета. Подсолете ги, поръсете със сух чесън и оставете за известно време, за да се овкусят.

Картофите обелете и нарежете (може на сламки или на кубчета).

Разбийте яйцата, смесете ги със сметаната, подсолете и добавете пресования пресен чесън (около 4-6 скилидки). Разбъркайте.

Застелете тава с лист пергамент (може да използвате фолио или просто намазнете съда). Разпределете свинското, полейте го с част от соса, сложете картофите и тях покрийте със заливката.

Затворете тавата с фолио и изпечете мусаката за 40 минути във фурната. След това отстранете покритието, поръсете ястието обилно с рендосан кашкавал и върнете във фурната за още 3-5 минути, за да се образува румена коричка.

Може да поднесете със зеленчуци.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: minyt-ka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти