Мусака с агнешка кайма
Необходими продукти:
- 700 грама мляно агнешко месо
- 4-5 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 1 глава стар лук
- 1 морков, обелен и нарязан
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 1 мек домат, обелен и нарязан на кубчета
- сол, черен пипер, кимион
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 2-3 стръкчета прясна мента
- 1-2 стръка пресен джоджен
- 2 чаени чаши бульон
- олио за пържене
за заливката
- 400 грама кисело мляко
- 4 яйца
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука. Прибавете каймата и подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус. Разбъркайте и раздробете мляното месо с помощта на телена бъркалка.
Прибавете чубрицата и нарязаните мента и джоджен. Сложете картофите, морковите, чесъна, домата, разбъркайте и изсипете сместа в тава. Налейте бульона и запечете ястието в загрята фурна на 200 градуса, докато течността се редуцира.
Извадете, охладете и направете заливката като разбиете яйцата с киселото мляко + брашното и покриете мусаката равномерно с получената смес. Запечете до златиста коричка, изчакайте да изстине, разрежете и поднесете. По желание гарнирайте с кисело мляко и люта чушка.
Добър апетит!
Снимка: www.taringa.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
- Мусака
- Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
- Мусака с ориз и зеленчуци
- Гръцка мусака
Коментари към Мусака с агнешка кайма